Кошлуков натопи Каменаров пред СЕМ: БНТ е във фалит

Шоу

„Ние сме в практически фалит. Трябва да спасим БНТ“. Това заяви пред СЕМ Емил Кошлуков – временно изпълняващ длъжността генерален директор на обществената телевизия. По думите на Кошлуков до края на годината се очаква дефицитът на БНТ да стигне 44 млн. лева.

По този начин временния шеф прехвърли цялата отговорност за финансовото състояние на държавната телевизия върху бившия генерален директор Константин Каменаров, който подаде оставка след като беше осъден за шофиране в нетрезво състояние. Поведението на Кошлуков е странно, тъй като той бе част от предишното ръководство като програмен директор на БНТ1 и носи пряка отговорност както за сключените уж неизгодни договори, така и за раздутите бюджети на негледаеми предавания.

„Развалихме договори за милиони, сключени от ръководството. Това са договори за закупуване на програми, за реклами, които са вредни и опасни, прекратени са съмнителни обществени поръчки“, каза Кошлуков пред СЕМ.

Той заедно с управителния съвет на обществената телевизия представи отчета на медията пред Съвета за електронни медии. Кандидатите в конкурса за генерален директор, който вече тече, се очаква да ползват данни от отчета за концепциите си.

Tagged