Нова тв назначи Балъков за шеф на българския волейбол

Спорт

Нова телевизия показа своя висок стандарт, след като назначи треньора на националния ни отбор по футбол Красимир Балъков за селекционер на волейболния отбор.

Може би това се дължи на факта, че в понеделник възпитаниците на Балъков паднаха с волейболния резултат 2:3 от Косово насред София.

Защо Косово ни размаза? Разборът на Балъков: Не сме добре физически!

Селекционерът на националния отбор Красимир Балъков беше много разочарован след загубата с 2:3 от Косово в евроквалификация, играна в София.

Той назова причините за срамното поражение и добави, че гостите са спечелили заслужено.

„Много лош край за нас, но трябва да признаем, че Косово стоеше в края на мача физически изключително по-добре от нас. Тази тема отдавна се коментира, но ние, селекционерите на България, нищо не можем да направим. Една от причините е физиката, от друга – отборът на Косово има класни играчи. Нужно е да го признаем, тъй като добре владеят топката и трудно се отнема. Ние се сборихме и не мога да бъда недоволен. Показаха характер, но за жалост нещо не ни достига“.

„На всички ни се искаше да вкараме трети гол, тъй като победата беше задължителна, но в края на мача се видя кой седи по-добре физически. Имахме нашите възможности напред, но концентрацията пада, когато не си добре физически. Защитата е целият отбор, а не само карето отзад. Когато не се защитаваме добре като тим, получаваме клубове. Ние от 15 години не сме се класирали на голямо първенство. Не се притеснявам, но не обичаме да губим. Трябва да работим, да търсим начина да излезем от тази ситуация“, каза треньорът.

„Във физическо естество страдаме от клубните отбори у нас. Нашите футболисти не играят в топ отбори. Те имат 2-3 футболисти, които могат да изиграят още един мач, а при нас това го нямаше. Те си ни биха заслужено. Мачът беше емоционален“, заяви Балъков.

Капитанът на националния отбор Ивелин Попов бе силно афектиран след домакинската загуба и заяви, че националният отбор не е сиропиталище и да те викат само, защото си млад.

„Второто полувреме нарушихме тактическата дисциплина по крилата и Косово ни създаде доста положения оттам. Всички в съблекалнята бяха с наведени глави. Аз им казах, че няма да върнем мача, имахме своите моменти, но така се получи“, каза той.

„Казах на Десподов, че на всеки човек му изтича времето в спорта. Младите трябва да си променят мисленето. Защото там където са, много бързо може да ги изтрие компютърът. Казах го на Десподов, защото го чувствам близък. Има още много мачове, надяваме се на чудо. Като цяло – нацията нямаме чувство за единство“, коментира Попов.

„Няма смисъл да се оплакваме. Трябва да приемем истината като мъже. Косово беше по-добрият отбор, с повече агресия. Щом Косово ти вкарва три гола в София, значи не си си свършил работата. Бяха по-свежи в края на мача. Явно класата на играчите им е по-голяма и първенствата, в които играят, трябва да приемем реалността. Отдавна не съм виждал толкова положения пред нашата врата. Дори в Чехия не ни създадоха толкова положения“, каза вратарят Николай Михайлов.

Tagged