Борисов: Стига с тези стадиони! Няма кой да играе…

Политика

Видяхте мача с Косово – 4000 души публика и никаква игра, критикува премиерът

Бойко Борисов разкритикува играта на националния отбор по футбол. Днес, малко след като кара влак, премиера се изказа за слабата игра на националите ни.

„Стига с тези стадиони. Ще ги построим, но въпросът е кой ще играе на тях“. Така премиерът отговори на пловдивските спортни деятели, дошли да го видят на гарата в Белозем. Там той бе посрещнат от легендата на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев, общинския съветник от ГЕРБ и бивш международен рефер Атанас Узунов и шефа на дирекция „Спорт“ към Община Пловдив Петър Зехтински.

Тримата отново заговориха за бъдещето на стадионите в Пловдив. Борисов обаче ги отсече, като обяви, че занапред приоритет в разпределението на държавните пари за спорт ще са детско-юношеските школи.

„Ще има и стадиони – за едни ще помогнем, други трябва да си ги направят общините и клубовете. Въпросът е кой ще играе на тези стадиони. Виждате какво е нивото…“, продължи Борисов.

„Видяхте снощи на мача с Косово – 3-4 хиляди души публика и никаква игра (нашите записаха срамна загуба с 2:3 – б.р.). Първи да вдигнем нивото и публиката да се върне, пък тогава ще правим големи стадиони. Сега усилията трябва да са в школите, там се къса нишката“, обяви Борисов.

Tagged