Фандъкова наложи нова глоба от 280 000 лв. за ремонта на “Графа”

В десетката
Столичната община ще наложи близо 280 хил. лв. глоба на фирмата ремонтираща централната улица “Граф Игнатиев” заради надигане на релсовия път. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Днес тя пусна в движение нови 20 автобуса по линиите 280 и 85.Фандъкова уточни, че експерти от кметството са установили нередности по релсите през почивните дни. Инженерите се оправдали за кривата настилка с “температурно разширение в зоната на напречните отводнители, които са монтирани директно до релсите”, цитира кметът.

“Вече не ме интересуват обясненията и оправданията на когото и да било, защото на тази обект работят огромни групи от специалисти и накрая продължават да се установяват дефекти”, ядоса се градоначалникът и се закани, че това няма да е последната глоба.

С новата санкция общо наложените глоби за обекта стават близо половин милион лева. Изпълнителят трябва и да отстрани дефектите.

МРРБ пък е наложило финансови корекции на общината за двете зони в центъра, които се ремонтират – около ул. “Граф Игнатиев” и около храма “Св. Александър Невски”. Санкциите са в размер на 5% от стойността на всеки от двата обекта. Общината обжалва глобите, а причината за тях са изискванията към изпълнителите.
Tagged