Кон причини катастрофа на магистрала „Тракия“

В десетката

След инцидента пътят е обезопасен с мрежа, която на пръв поглед изглежда здрава

Катастрофа с кон на магистрала „Тракия“ се размина без жертви. Калоян и Бранимира пътуват по тъмно, когато пред колата им изниква кон. Ударът се оказва неизбежен. Мъжът разказва пред Би Ти Ви, че инстинктивно е натиснал спирачки и е хванал здраво волана, за да излезе от пътя.

Жената сподели, че е след сблъсъка е изпаднала в шок. В социалните мрежи, пътуващи предупреждават със снимки за кон, който се разхожда на пътя. Подадени са и сигнали до МВР. От полицията обясниха че в този ден заради инциденти на АМ „Тракия” – КАТ са били ангажирани, но проблемът е решен. „Конят е заловен от служители на Районна пътна служба-Калугерово и е изведен в безопасна посока в района на крепостта „Траянови врата”.

Следва нов сигнал за кон на магистралата. Докато бъде открит, става друга катастрофата. След инцидента – пътят е обезопасен с мрежа, която на пръв поглед изглежда здрава. Няколко метра по-надолу обаче в нея има дупка. Не е ясно дали конят не е излязъл именно от нея. От Агенция „Пътна инфраструктура”обещаха мерки: „Дупката ще бъде отстранена незабавно и на пътноподдържащата фирма ще бъдат наложени санкции”, се казва в съобщение от АПИ. Според АПИ дупката не е достатъчно голяма, за да премине кон и посочват, че това най-вероятно е станало през близка пътна връзка.

Tagged