Пияният министър на културата залита във Военния театър

В десетката
Боил Банов дойде на церемонията „Аскеер“ облечен като за бар

Появата на министъра на културата Боил Банов на тържествената церемония във Военния театър за връчването на наградите „Аскеер“ предвика възмущението на арт гилдията не само заради неподходящото му облекло, но и заради видимо неадекватното му поведение, пише „Лупа“.

В разрез с всякакъв дрес код и нарушавайки официалния протокол за подобни официални културни събития Бонев дойде облечен по дънки и с бяла риза – облекло подходящо за вечерен бар, но не и за церемонията по награждаването във Военния театър, която при това е навръх най-българския празник – 24 май.

Не само облеклото на министъра на културата бе неуважително към творците, повечето от които бяха спазили протокола и бяха облечени в елегантни вечерни облекла. Номинираните актьори пък впечатлиха с смокинги и скъпи костюми, а дамите с атрактивните си дълги рокли с голи гърбове.

Най-фрапантно бе обаче поведението на Боил Банов, който пристигна около 20 часа пред Театър „Българска армия“ със зачервено лице и лъхащ на алкохол. „Почерпил се е човекът, какво толкова“, шушукаха актьори.

Други творци обаче го изгледаха доста странно и укорително и коментираха, че синът на големия актьор Васил Банов е доста на „ти“ с чашката. Министърът на културата седна на първия ред на първи балкон и когато започна церемонията той бе официално представен от водещите. Банов обаче не можа да стане от стола си, а само се наклони напред, почти залитайки.

Tagged