Делян Пеевски се появи. На софра (снимки)

Политика
“Всички знаем, че бъдещето на една нация са младите хора“, заявил в село Света Петка депутатът
Най-търсеният кандидат за евродепутат – Делян Пеевски, се появи за първи път на публично място. Младежката организация на ДПС във Велинград публикува съобщение и снимки на официалната си страница във Фейсбук. Там се казва, че депутатът на ДПС е бил на среща с избиратели във велиградското село Пашови.

Поводът е бил свещеният за мюсюлманите месец Рамазан. „Сред гостите на превърналия се в традиция “ифтар”, бе народният представител и кандидат за европейски депутат Делян Пеевски. За поредна година той уважи празничната вечеря и лично поздрави жителите на село Пашови“, съобщиха оттам.

Делян Пеевски е сниман на централно място сред празничната софра заедно с местни активисти на движението.

От младежката организация на партията разказват, че по-късно г-н Пеевски е посетил и село Света Петка. Там повече от час „по приятелски разговаря с хората в малкото населено място“.

„Мнозина искаха просто да се докоснат и снимат с един от най-влиятелните хора в държавата, утвърден политик, човек истински обичан и уважаван от своите избиратели., разказват оттам.

“Всички знаем, че бъдещето на една нация са младите хора. Именно затова ние от ДПС излизаме пред Вас на тези избори с листа от млади, успешни и доказали се хора.”, заявил Делян Пеевски.

Преди дни в официален отговор на парламента до Гражданско сдружение „БОЕЦ“ стана известно, че от сформирането на 44-тото Народно събрание през април 2017 г. до 30.04. 2019 г. депутатът Делян Пеевски се е регистрирал само за едно пленарно заседание – първото. Той не е бил глобяван нито веднъж за отсъствията си. Пеевски не се беше появявал на публични места близо две години.

По-рано БОЕЦ внесе сигнал до Централната избирателна комисия срещу регистрацията на Делян Пеевски като кандидат в евролистата на ДПС с аргументи, че „той не изпълнява условията за уседналост“. Сдружението се опитва да докаже, че Пеевски не е живял в последните 6 месеца в ЕС. Наскоро обаче Върховният административен съд (ВАС) се произнесе по жалба на „Боец“ по темата. Съдиите не видяха нередности.

Tagged