Записът, свалил властта в Австрия, разкрил пикантерии за Курц

Европа и Светът
Австрия е обхваната от политически скандал, който свали правителството. Видеозапис показа как лидерът на една от двете управляващи партии обсъжда корупционни сделки с обществени пари с мнима племенница на руски магнат. Това може да нанесе удар на националистическите формации в цяла Европа дни преди евроизборите.

Какво се случва в страната след скандала разказва в „Здравей, България” българката Мирослава Димитрова, която е политолог и живее в Австрия.

Тя сподели, че към момента няма наказателни последици след разразилия се скандал.„Наказателните последствия все още не са на дневен ред. Можем да бъдем сигурни, че ще има разследване на думите на Щрахе”, коментира Димитрова. Тя допълни, че записът е траел 6 часа. Засега няма точна информация какво съдържа той. А самият вицеканцлер е категоричен, че ще потърси правата си в съда, тъй като записът е бил направен неправомерно.

Щрахе, който е вицеканцлер, е споделил и пикантна информация за Себастиян Курц. „Споделял е негови преживявания, които не са за пред публика. Сред тях са детайли от партита, в които са включени наркотици”, обясни още българският политолог.

Tagged