Манфред Вебер и ГЕРБ сипят обещания в „Арена Армеец“

Политика
Ние сме като Кобрата, продължаваме напред, заяви Борисов пред симпатизантите си

ГЕРБ трябва да напомни на България, че гласът на българските евродепутати през последните 5 години се чуваше ясно. Това заяви кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия Манфред Вебер, който е в София за централното предизборно събитие на ГЕРБ, предава БГНЕС.

„Бойко Борисов води уверено България в първите редици за повече благоденствие и сигурност. Остава много работа. Европа трябва да бъде континентът на свободата и мира. Не бива да приемаме за даденост постигнатите резултати. Спомнете си Брекзит. Напускането на Великобритания е поредният пример, че сме най-успешни, когато сме заедно“, отбеляза Вебер. Той заяви, че първото нещо, което ще направи, ако бъде избран за председател на комисията е да направи България пълноправен член на Шенгенското пространство.

Друг оратор на събитието, на което присъстват хиляди привърженици на управляващите, беше Мария Габриел, водач на листата на ГЕРБ. „Не сме идеални, грешим, но бързо поправяме грешките си. Ще спечелим без манипулации, а с труд. Работим за по-добър жизнен стандарт и за силни региони“, каза Габриел, а към Вебер се обърна с думите: „Скъпи Манфред, можеш да разчиташ на знаещ и можещ сплотен отбор“.

Тази кампания е по-различна, защото сме заедно със СДС, земеделците, Съюзът на репресираните, които дават допълнителна енергия за силна и обединена Европа, заяви председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той разказа преки впечатления от обиколките си из страната – навсякъде хората ги питали за местните важни проекти. „Имаме визия и знаем как да ги изпълним“, заяви той. И още от неговото слово: „Имаме избори, които трябва да бъдат спечелени и ще бъдат спечелени със силния отбор на ГЕРБ и партньорите“. Очаквано, Йорданка Фандъкова заложи на сигурно в приветствието си, като изтъкна, че метрото е проект на пример на Брюксел. „Заварихме 10 км, а сега довършваме 42 км“, заяви тя в стилистиката на премиера.

„След президентските избори сме изправени пред безпрецедентно политическо генно инженерство, което цели да свали правителството. За тях конституцията е като академично четиво“, заяви министърът на финансите Владислав Горанов. Министърът отчете, че само за последните 5 години БВП е нараснал с 40 на сто. „Нямаме причина да нямаме самочувствие. Научихме си урока. Нашето общество се нуждае от реформи“, каза още той.

„Не слушайте тези, които ви обясняват, че Европа е стара и е загубила хъс. Докато има дръзка цел – тя е млада. Имаше времена в България, когато имаше разкол, сега е време да се надгражда България. Не слушайте тези, че България би тръгнала по-бързо напред, ако се върне назад. Ние имаме опит и експертиза. Без доверието обаче не са нищо. Не трябва да се къса нишката на доверието“, каза вицепремиерът Томислав Дончев.

Последната дума беше на премиера Бойко Борисов. „Манфред Вебер, който е основният кандидат на ЕНП, навремето хич не харесваше България. Сега е сред най-големите поддръжници“, започна Борисов. В тази зала са истинските десни. Другите „десни“ (в кавички) са помагачите на БСП, бившето БКП, добави той, цитиран от БГНЕС. По повод атаките срещу ГЕРБ Борисов изрече следната крилата фраза: „Ние сме като Кобрата (бел. ред. – Кубрат Пулев), продължаваме напред“.

„Ще видите следващите месеци какви заводи ще започнат да се строят в България. И то точно такива от каквито има нужда държавата, реални инвестиции“, заяви Борисов от трибуната и вмъкна резултати от последната си обиколка из страната: „В Шумен им направихме индустриална зона. Само вчерашната инвестиция в Шумен е 100 млн. лв. Тогава ще се върнат ли висококвалифицираните българи? Ще се върнат, разбира се, и се връщат“.

„Близо 500 хил. автомобила ще излязат за 24 май“, разтревожи се премиерът за изборната активност, защото преди изборите се събират няколко почивни дни и заради високите доходи хората ще идат на почивка в чужбина. „Затова – молете се на хората да се върнат до неделя на обяд и да гласуват“, няколко пъти напомни на актива Борисов и накрая предупреди, че „четвъртък-петък се готви нов Костинброд“, имайки предвид, че противниците на ГЕРБ готвят нов политически компромат точно преди изборите, за да не може да се реагира.

Tagged