Любомира Ганчева: Настоящите български евродепутати са послушковци

Политика

Това е началото на битката за една България. България с по- високи доходи и по-стабилна икономика. Това заяви кандидатът за европейски депутат от листата на „Коалицията за България“ Любомира Ганчева.

Тя поясни защо е нарекла настоящите български евродепутати „послушковци“. „Защо са такива. Например, не зная защо нашите евродепутати не подкрепиха проекта за Северен поток, а поле искаме нас да ни подкрепят. Нито един не изказа позиция за газовата стратегия. И още куп, ред такива причини, заради които не могат да се формулират националните каузи. Хората се питат: Защо да гласува? Защо ги пращаме там? Те взимат решения които не осъзнават, или не не присъстват или не гласуват умишлено.“

Ганчева нарече и български депутати „послушковци“ и ги обвини, че не мислят за българската икономика. „Участието на България в ЕС, е участие на всички институции. Представителите в Народното събрание също са послушковци. И те не взимат никакво отношение. „Коалиция за България“ се бори за възраждане на българската икономика, защо тя е изключително важна . Тя има шанс да се възстанови, за да се повишат доходите на хората. Ще устояваме интересите си в областта на енергетика. Години сме били водещ фактор, а сега това място ни се отнема. Ще се борим за нашето място в енергетиката и ще възстановим АЕЦ Белене. Ще се борим и за руски газ, който да мине през цяла Европа през България.

Шестнайстият в листата на „Коалиция за България“, призова избирателите да дадат шанс на промяната.

„Много е важно, хората да дадат шанс на промяната. Не само на „Коалиция за България“, а и на различните проекти от които може да дойде промяната. За 12 години, са управлявала само 2 партии и промяна няма. Всеки български гражданин иска една промяна за повишаване на доходите и трябва да види и да прецени, коя партия по какъв начин го обещава. Няма как да се дадат по 3 000- 4 000 лв. на дете. Сами трябва да преценят. Лошото е, че дебат в България няма. Видяхме кандидатите за председател на Европейската комисия как говорят, и виждаме тонът в България. Нищо общо.“

Ганчева коментира и желанието на Турция да стане част от Европейския парламент. „Турция има място в ЕС, но дали иска да бъде член на съюза. Те до последно отлагат решението и не спазват правилата. Поне не показват, че искат да станат член“.

Пред Канал 3, кандидатът за евродепутат от АБВ заяви, че България трябва да има ясни позиции в Брюксел и да отстоява националните си интереси. Наложеният от досегашните наши представители в Европейския парламент стереотип – 17 послушковци, които не знаят какво се случва – трябва да бъде напълно променен, каза тя.

„ЕС е платформа на диалога и когато имаш какво да кажеш, знаеш какво искаш да направиш, можеш да го направиш. И обратното – когато не знаеш, не ти е ясно или тепърва учиш езика, няма как да се получи“, посочи Ганчева. Тя подчерта важността на участието на националния парламент по стратегически теми.

 

Tagged