Спецакция на полицията разтърси Кърджали. Арестуван е бивш зам.-кмет за корупция

В десетката

В Кърджали тече мащабна операция на Икономическа полиция, задържан е бивш зам.-кмет на общината. По непотвърдена информация това е Мюмюн Али- подал оставка преди време като зам.- кмет с ресор: Общинска собственост и икономическо развитие. Или може би накаран сам да си я подаде, за да не бъде унижаван с „директен червен картон“. Бивш кмет на село Люляково и също така бивш вече лидер на ДПС- на общинско ниво. Задържаният в следобедните часове днес е разследван за извършени злоупотреби в особено големи размери.

Акцията има връзка със задържането на длъжностно лице от село П. в петък. 62-годишният Х. Б. се „разприказвал“ за източени средства в особено големи размери и последвала днешната операция.

Припомняме, че от полицията вчера официално съобщиха, че в областната дирекция на МВР е образувано досъдебно производство за документна измама. Става въпрос за съставени фактури с невярно съдържание за извършени строително-монтажни работи, въз основа на което три фирми са получили без правно основание бюджетни средства в размер на 100 000 лева.

По обяд днес е бил задържан собственик на фирма, а в следобедните часове и бившият зам.-кмет на община Кърджали. Срещу него е образувано досъдебно производство за престъпление по служба.
Срещу бизнесмена М. И. производството е за документна измама.

Акцията на Икономическа полиция идва в момент, в който партия ДПС е раздирана от вътрешни скандали, а формалният председател Мустафа Карадайъ е в епицентъра на разследване на корупция с къщи за гости в родното му село Борино. Днес пък почетният председател, изоставил наукообразните си приказки, поиска прошка от „разочарованите и разсърдените“.

В ДПС е отдавна известно, че Карадайъ и заместникът му Хасан Азис, който е и кмет на Кърджали, са в тежък конфликт. Към момента Ахмед Доган е заел страната на Мустафа Карадайъ, около него са Йордан Цонев – Данчо Ментата и дребната интригантка Велислава Кръстева, сееща жлъч и мизерии около себе си. Депесари твърдят, че Карадайъ буквално е парализиран от скандала с къщите за гости и забъркването на неговата съселянка Атидже Алиева – Вели, която като зам.-шеф на фонд „Земеделие“ е отпуснала средствата. Последната е кандидат за евродепутат. Обзетият от параноя оперативен председател обявил разследванията за „поръчка“ срещу себе си, и обичайно и без никакви доказателства наклепал Хасан Азис пред Доган, твърдят още от ДПС. Според тях, бутафорната акция срещу тях била предупреждение към кмета на Кърджали и вероятно е поръчана от КОЙ, разчистващ обикновено сметките си чрез похитените от групировката държавни институции.

Tagged