Премиерът се ядоса: Няма Стратегия за детето!

Политика

Бойко Борисов нареди на социалния министър всеки ден да повтаря пред медиите, че проектът е спрян

Масовите протести срещу Националната стратегия на детето разгневиха премиера. Преди днешното заседание на кабинета Бойко Борисов излезе пред репортерите и заяви категорично, че документът е спрян и че всички интерпетации в социалните мрежи са лъжа.

Да използвам камерите, защото мразя лъжите! Национална стратегия за детето 2019-2030 няма, отсече премиерът. После на няколко пъти повтори, че въпросният проект е спрян и че всички твърдения, че деца „ще бъдат отнемани от родители и ще бъдат давани на двойки от третия пол“ са лъжи и манипулации.
Във Фейсбук се подготвят протести срещу тази стратегия. Такава стратегия няма. Защо продължават да лъжат, не знам, продължи с гневния си тон Борисов.

В стратегията, когато мине през всички обсъждания, категорично е ясно, че при нормалните семейства този въпрос, за отнемане на децата, не стои. Говорим за единични случаи, за които сме чували или сме ставали свидетели, разясни министър-председателят. Тази стратегия ще бъде приета, едва когато мине през всички обсъждания. Спекулация е, че социалните ще минат, ще ти вземат детето и ще го дадат на друга брачна двойка от трети род или нещо подобно, примерно, заяви Борисов.

Виждате, че има достатъчно хора, които при афект посягат на свои половинки и деца. Ако е имало превенция, това да не се е случвало, подчерта премиерът.

Вицепремиерът Томислав Дончев също се включи в темата и определи като спекулации информациите, че деца вече са отнемани неправомерно от семействата им.  Борисов нареди на социалния министър Бисер Петков всяка сутрин, обед и вечер да излиза и да казва, че такава стратегия за детето няма.

Tagged