Илия Груев стана помощник-треньор на Вердер

Спорт

Илия Груев влезе в щаба на един от грандовете на германския футбол – Вердер Бремен. Българинът ще е помощник на главния треньор Флориан Кофелд, като договорът му влиза в сила от новия сезон. Така 49-годишният бивш национал се събира и със сина си Илия-младши, който е сред големите таланти в школата на „бременските музиканти“, като вече има и професионален договор. До октомври Груев бе наставник на Дуисбург, с който първо изпадна и после се върна във Втора бундеслига. Преди това той има опит като помощник в Хайдук Сплит, Кайзерслаутерн, Дуисбург, Черноморец, както и в националния отбор на България, където помагаше на германската легенда Лотар Матеус.

„Очаквам с нетърпение работата с Кофелд. Той е страхотен треньор, когото познавам от години. Сигурен съм, че можем да постигнем много заедно“, каза Груев.

„Първият ни извод от този сезон беше да направим още по-професионален треньорския ни екип в бъдеще. Искаме да изискаме още повече от играчите в индивидуален план и да работим още по-интензивно по отношение на стандартните ситуации. Илия е оптимално попълнение за нашия екип. Самият той дълги години бе футболист и също така носи много опит като треньор“, коментира Кофелд.

Два кръга преди края на сезона в Бундеслигата Вердер е девети с 47 т. и на 5 т. от местата, осигуряващи визи за Лига Европа.

Tagged