„Верея“ отрича за „черно тото“

Спорт

Ръководството на Верея даде специална пресконференция в Стара Загора след изваждането на клуба от Първа лига заради сигнали за участие в уговорени мачове. От клуба заявиха, че до момента не са получили официално обяснение за действията на БФС спрямо клуба, както и отрекоха, че клубът е свързан по някакъв начин с китайски или руски бизнесмени, въпреки че от прокуратурата са отправили въпроси с конкретни имена на хора от азиатската държава.

„Китайски партньори нямаме и никога не сме имали. Имаше разследване на прокуратурата с въпрос дали познаваме четири китайски имена. Въобще не съм контактувал с китаец. Това са митове, че съм се виждал с някой китаец и съм го представял пред отбора“, каза председателят на УС на клуба Християн Първанов.

„В нито един момент не ни е показан протокол за въпросните сигнали, нямаме представа даже колко са на брой. Ние бяхме глобени 5000 лева, без да знаем на каква база. По време на интервю спортният директор на Верея Николай Демирев бе подведен от журналистите и започна да шикалкави – за инвеститори, руснаци. Финансирането на клуба е от наши фенове и партньори. Наели сме адвокатска колегия, за да обжалваме това решение, за да видим дали ще има някакъв резултат. Ако има уговорени мачове в българския футбол, не са с участието на Верея. Всички знаят, че имаме проблеми с финансирането. Знайни и незнайни хора се упражняват с отбора, защото сме удобни. Някой много се изплаши от нашия отбор, съставен от юноши. Няма вероятност Верея да фалира, а само да не е в професионалния футбол. Вариантите са да останем в „Б“ група, но аз не съм съгласен, защото после някой пак ще каже, че манипулираме мачове. Най-вероятно отиваме към Трета лига“, каза още Първанов.

Tagged