Фандъкова бясна: Новината на пейки за 10 000 лева е фалшива!

Политика

Кметът на столицата все пак е назначила и проверка на казуса

Твърденията, че е скрита офертата на един от изпълнителите на ремонта в централна градска част е поредна фалшива новина.

Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с медийна публикация, според която общината си е поръчала скъпи пейки и кошчета за боклук, а ценовите оферти са скрити.

„Лично направих разследване, като отворих сайта на общината и принтирах информацията за изпълнителите на Зона 2 и Зона 4“, коментира тя. „Офертата на „Джи Пи Груп“, която видях, я цитирам: „доставка и монтаж на пейки класически дизайн от 1 291 лв“. Цената не е 10 хил. лева. Цената на кашпи, като тези на площад „Гарибалди“, е 8 922 лв.“, посочи кметът, като от думите й стана ясно, че парите са за кошчета, кашпи и пейки общо взети заедно.

„Дали са много или са малко не мога да коментирам в момента“, каза Фандъкова. Тя призова, информацията в медиите да бъде коректна, защото хората остават с впечатление, че една обикновена дървена пейка струва 10 000 лева.

„Трябва да имаме данните и фактите и тогава да сравняваме. Ще си поискам моя проверка, защото това, което видях силно ме обезпокои“, подчерта Йорданка Фандъкова.

Tagged