Лютви Местан се закани да съди прокуратурата

В десетката
Лъжите набраха такава скорост под специалния надзор на държавното обвинение, че не мога да стана съучастник в добре планиран сценарий за изграждане на образа на злодея, убил дете, обяви политикът

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан ще съди за клевета Пътна полиция и говорителя на Главния прокурор Румяна Арнаудова, съобщи bTV. Новината идва 13 дни след катастрофата с негово участие, при която загина 6- месечно бебе.

По думите му, той е набеден, че е има стари нарушения на пътя, заради което книжката му беше отнета. Политикът призова и Главния прокурор да провери твърденията на говорителя си, а лично той вече е изискал справка от МВР.

„Аз знам, че не съм управлявал автомобил през този период. Няма какво друго да бъде освен нарушение на партийни коли с други водачи”, заяви Местан.

Местан за пореден път обяви, че няма вина за катастрофата и съобщи, че възнамерява да поиска отвод на наблюдаващия прокурор.

„До днес избрах мълчанието като израз на съпреживяване на огромната мъка на родителите, роднините и близките на загиналото бебе. Аз или трябваше да мълча, или да кажа истини за отговорността на бащата, водач на БМВ-то, което удари колата, която управлявах. Но аз знам, че няма по-страшна истина от тази, която те прави виновен за смъртта на собственото ти дете. Затова мълчах. Лъжите обаче набраха такава скорост под специалния надзор на прокуратурата, че не мога да стана съучастник в добре планиран сценарий за изграждане на образа на злодея, убиец на дете, само защото това би обслужило някои политически интереси с оглед на статута ми на председател на партия ДОСТ”, заяви Лютви Местан.

„Дори да предположим, че Юсеин се е движел с превишена скорост , това не го прави главен виновник. Все пак, той се е движел по главен път с предимство , дори няма ограничение там”, каза Станимир Сталев, адвокат на пострадалото семейство.

Tagged