Атанас Атанасов: Политици плащат под масата за апартаменти, защото перат пари

Политика

Смешно е премиерът да ми говори за пълзяща диктатура, има, но на алчната посредственост, каза генералът

Политици плащат под масата за апартаменти, защото перат пари. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

„Вчера прочетох интересен пост във Фейсбук. В Шри Ланка има проблем с тероризма, а в България – с терасовизма. Нещо за терасите искаше да каже човека. Не може Апартаментгейт да не окаже влияние на изборите, след като хората асоциират определени събития в чужбина с това, което става с българския политически живот“, заяви генералът.

„Миналата седмица премиерът каза, че в България имало пълзяща диктатура. Смешно е да го твърди, като контролира законодателната, изпълнителната власт и прокуратурата. Това, което имаме в държавата е наистина диктатура, но на общата посредственост. Случва се заради алчността на властниците“, подчерта Атанасов.

„Очевидно става въпрос за прани на пари. Политиците плащат под масата, защото не могат да докажат произхода на средствата“, добави той.

„Поведението на главният прокурор е като на вицепремиер. Всяка сряда в 9 часа е в кабинета на премиера, за да обсъждат обстановката, а уж има разделение на властите. Размита е границата между изпълнителната власт и прокуратурата“, каза още ген. Атанасов.

Tagged