„Сините“ наказват капитана си Горанов заради гей танци

Спорт

Капитанът на Левски Иван Горанов ще отнесе наказание от клуба, но не заради червения картон в дербито с Лудогорец. Дни преди „вечното дерби“ с ЦСКА-Сф в интернет се появи скандално видео с националния защитник. В него Горанов като играч на Локо Пд танцува с двама приятели под звуците на хита на Ед Шийрън – „Shape of You“.

Футболистът се завърна на „Герена“ през лятото на 2017 г. „Сините“ уточняват, че клипът е заснет преди 2 години, но това не оправдава Горанов, а поведението му е „недопустимо“. „Никакви извинения не са валидни“, написаха от Левски и определят видеото като „жалък опит за провокация“ преди дербито с ЦСКА-Сф. От клуба уточняват, че Горанов ще получи наказание.

На въпросното видео Горанов танцува с двама свои приятели, като има и неприлични сцени.

„Левскари,

Днес станахме свидетели на жалък опит за провокация преди съботната среща срещу ЦСКА-София. В много удобен момент „доброжелатели“ разпространиха клип на футболиста на Левски Иван Горанов отпреди повече от 2 години. Ясно е, че поведението на Иван на кадрите е недопустимо. За професионален футболист със сигурност, а за играч на любимия Левски е направо немислимо да се държи по този начин и никакви извинения в стил „грешките на младостта“ не са валидни. Ръководството на „Левски“ осъжда подобно поведение и ще проведе сериозен разговор с Горанов, след който ще прецени какво наказание да му наложи“, обявиха от Левски на официалния си сайт.

„Първо искам да се извиня за това видео, което далеч не подхожда на един футболист на Левски, а още повече и капитан. Няма да се оправдавам с това, че е от повече от две години и че съм бил млад и т.н. Съжалявам искрено за поведението си, но откакто се завърнах в „синия“ клуб смятам, че давам максималното от себе си на терена, винаги играя до последните си сили за синята фланелка и за всички вас по трибуните. Надявам се, че и извън терена съм показал какво означава да си футболист на Левски и какъв пример трябва да се дава на децата и младите футболисти и привърженици. Никога повече няма да допусна подобна грешка, защото вече знам какво е да си професионален футболист и искам вие да се гордеете с мен“, написа и самият Горанов.

Tagged