Манолова: Апартаментгейт не е само морален, а и законов проблем

Политика

„Апартаментгейт“ показва не само морален, а и законов проблем. 

Това заяви омбудсманът Мая Манолова по Нова тв. Жителите на „Лозенец“ все още са притеснени, въпреки че строежът на небостъргача „Златен век“ бе спрян, подчерта тя.

Европарламентът ще обсъди днес окончателната забрана за двойния стандарт при храните, а утре тя ще бъде гласувана. „Това наистина е голям успех. Защото аз водя тази кампания от 3 години. И в началото имаше даже отричане на този проблем. От тогава извървяхме много дълъг път”, заяви още общественият защитник. Тя призова българските евродепутати да присъстват на обсъждането и утре да гласуват „за“ забраната.

Няма яснота какви повишения ще има в цените на хранителните стоки с въвеждането на тол системата.Това е един от случаите, в които интересите на потребителите съвпадат с интересите на работодателските организации и транспортните фирми. Според изследвания с 50% ще се увеличат транспортните разходи при доставките на суровини и на готови стоки. Ако властите не са наясно с крайните ефекти от въвеждането на тол системата и толтаксите, най-нормално би било да отложат нейното влизане в сила“, коментира Манолова.

Tagged