600 000 струва ремонтът на апартамента на Цветанов

Политика

Фирмата, която го прави, получава държавна поръчка за 6 млн.лв.

В студиото на предаването “Евродикоф” по телевизия “Евроком” главният редактор на “19 минути” Борис Ангелов разкри как настоящата зам.-шефка на Комисията по финансов надзор /КФН/ и бивша шефка на НАП – София, Илиана Христова е заемала този пост, когато Цветан Цветанов е бил разследван и съден за шестте апартамента,

Самата тя също се възползвала от схемата със занижените цени, за да се сдобие с недвижимото имущество, което е декларирала, че притежава.

Няма обяснение според Ангелов и откъде е натрупала впечатляващия си банков влог, но, както уточни журналистът, това едва ли е станало от едната заплата на държавен чиновник, макар и висш.

Историята с имотите й по думите на Ангелов едва ли е щяла да се разчуе, ако една фирма не прави повторен опит за източване на ДДС.

Тя вече е направила това веднъж и в резултат е ощетила хазната с 1,6 млн. лв.

Втория път обаче този трик не минава, фирмата е разследвана, а данъчните, извършили проверката са уволнени.

По-късно лично Христова възстановява двама от тях на работа, а един е даже повишен, съобщи Ангелов.

“В имотната декларация на Илиана Христова пред Сметната палата е записан влог от 105 000 лв., жената си е купила и нова кола за 48 000 лв., а апартаментът й от 140 квадрата е купен евтино – по 596 евро на квадрат, при положение, че в София е невъзможно да се намерят такива цени”, поясни Борис Ангелов.

Той коментира и друг казус – ремонта на прочутия апартамент с 6 плазми на Цветан Цветанов в “кооперацията на властта”, построена от фирмата “Артекс” на столичната улица “Латинка”.

Ремонтът е струвал 600 000 лв., като, уточнява Ангелов, цените са 1000 лв. на квадрат при луксозен ремонт.

Фирмата, която ремонтира апартамента на Цветанов, е на Георги Шапков, в чието заведение в гоцеделчевското село Делчево често гостува вече бившият шеф на парламентарната група на ГЕРБ.

“Малко по-късно същата фирма получава държавна поръчка за обзавеждане на парламента като част от държавната администрация на стойност 6 млн. лв.”, разкри още Борис Ангелов.

Tagged