Методи Андреев: „Апартаментгейт“ е краят на 10-годишното управление на една шайка

Политика
Борисов работи вожд на нашето племе 10 г., при това доста успешно, анализира антропологът Харалан Александров

Това е началото на края на 10-годишното управление на една шайка. Това каза в предаването „Тази сутрин” по Би Ти Ви Методи Андреев по повод продължаващия скандал „Апартаментгейт”, който доведе и до много оставки.

Методи Андреев беше депутат от ГЕРБ в предишния мандат на Народното събрание, но на последните парламентарни избори се яви като кандидат на „Нова република” и не влезе в парламента.

„Това е поредната грозна случка в една свършена държава. На тази държава ѝ липсват авторитети”, каза още Андреев.

И според социалния антрополог Харалан Александров в момента институциите в България са силно ерозирали от гледна точка на доверие. „Оставките са със статут на ритуално жертвоприношение – когато племето е сърдито, то има нужда някой да бъде пожертван. Казвам „племето“, защото нашият начин да се справяме с конфликтите в живота, особено с етичните конфликти, са  племенни. Затова сме и на това дередже. Ние нямаме общ етичен стандарт, трудно ни е да участваме в етичен спор и етичен дебат. Това води до натрупване на напрежението и до избухване на гняв и някой трябва да бъде пожертван. И Борисов, който работи вожд на нашето племе 10 години, според мен доста успешно, прави това, което се очаква от него“, коментира Александров.

Tagged