Борисов съветва Цветанов окончателно да напусне парламента

Политика

Премиерът Бойко Борисов коментира от Брюксел, че ще посъветва Цветан Цветанов да напусне парламента.

Ще дам на Цветанов право да промени статута си. Не може толкова тежко наказание да получи, да напусне парламента, да напусне шефското място на председател на парламентарната група и заради този договор да се внесе съмнение, това е просто несериозно, обясни премиерът.

Цветанов е убеден в своята невинност и още не може да схване в каква ситуация се е поставил и от там идват тези неща, допълни Борисов относно договора за нещатен сътрудник на парламентарната група на ГЕРБ.

Излиза от парламента и няколко дни по-късно се връща и все едно е „Пунта Мара“, обяви премиерът.

Веднага, след като се върне в България, той ще разговаря с Цветанов.

Припомняме, до този момент скандала „Апартамент гейт“ струва оставките: на Цветан Цветанов от парламента; на Цецка Цачева като правосъден министър; на зам.-министър Ваня Колева; на зам.-министър Красимир Първанов; на Делян Добрев като народен представител; на зам. областния управител на София Томи Николов.

От ГЕРБ подадоха оставката и на кмета на Созопол Панайот Рейзи, но той отказва засега да се оттгели от кметското място и само напусна партията.

Освен това се водят проверки срещу шефа на Антикорупционната агенция Пламен Георгиев, сина на директора на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов и на съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Бе разпоредено да се проверят сигналите за апартаментите и на министъра на туризма Николина Ангелкова и депутата от БСП Валери Жаблянов.

Tagged