Делян Добрев: Политически доубит съм

Политика
Парламентът прие оставката на депутата от ГЕРБ

„Първия път, когато подадох оставка казах, че съм смъртоносно ранен. Сега явно съм доубит в политическия смисъл на думата. Това заяви пред bTV досегашният депутат от ГЕРБ Делян Добрев, който вчера подаде оставка. Тази сутрин тя бе приета от парламента с гласовете на 96 народни представители. „Против“ гласуваха седем депутати, а трима се въздържаха.

Добрев депозира оставката си след разговор с председателя на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов, като обяви, че това е знак на солидарност с неговите колеги, които напуснаха постовете си само заради съмнения. Името на Делян Добрев стана поредното, което бе замесено в имотен скандал. Според публикации, членове на семейството му са сключвали имотни сделки на рекордно ниски цени за София от 270 евро на квадратен метър.

Добрев се защити, че ставало въпрос за цената на отстъпеното право на строеж, а не за цената на сградата. В квартал „Манастирски ливади – запад“, където са купени жилищата, пазарните цени варирали между 600 и 800 евро/кв., а кумът му е платил 650 евро. Майка му пък платила 753 евро за кв/м. Самият политик живеел под наем в апартамента на фирмата на своята майка и плащал 1200 лева месечно. Причината е, че имотът е собственост на майка му не като физическо, а като юридическо лице и нямало как да се определи символичен наем. „Ако майка ми намали наема, означава, че укриваме данъци… Има една българска поговорка: Ти го плюеш, той мисли че дъжд вали. Аз не съм от тези хора, не мога да приема за нормално да ме плюят… Ние не сме в политиката, за да печелим нещо от нея, а защото сме имали идеи, които искаме да реализираме“, коментира още Делян Добрев.

Той обяви, че все пак остава областен координатор на ГЕРБ в Хасково. „Ще продължа да работя за ГЕРБ, защото съм убеден че в България няма по-добро и по-принципно управление… ГЕРБ е единствената партия, която подава оставки и за най-малкото съмнение“, добави Добрев.

Tagged