Цирк „ГЕРБ“ с нова серия: Борисов подаде оставката на Панайот Рейзи, той не знае

Политика
Подадох оставка като член на ГЕРБ, но не и като кмет, преценил съм, че нямам вина

Кметът на Созопол Панайот Рейзи подава оставка. Това свое решение Панайот Рейзи е съобщил в присъствието на председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов и на зам.-председателя на ГЕРБ и член на ИК на партията Димитър Николов. Тази информация бе разпространена тази сутрин в прессъобщение до медиите. Оказа се обаче, че Рейзи не е разбрал.

В съобщението на ГЕРБ се казва още: „Освен от кметския пост, Рейзи подава оставка и като член на ПП ГЕРБ. Това свое решение той аргументира с желанието си да не остават съмнения, че по някакъв начин може да бъде възпрепятствано разследването срещу него. Панайот Рейзи посочи, че с този свой личен акт иска отново да покаже високия морален стандарт в ПП ГЕРБ, според който представителите на партията в законодателната, изпълнителната и местната власт напускат своите постове дори само заради съмнения за нарушения на закона“

Пред националното радио самият Рейзи заяви, че не е подавал оставка като кмет на Созопол, но потвърди, че напуска партия ГЕРБ.

„Подал съм си оставката само като председател на ГЕРБ в Созопол, но не и като кмет. Няма как да подам като кмет на този етап. Подал съм си оставката от партията. По този начин се различавам от партията. Постоянно атакуват всички мои досегашни съпартийци, когато се издънят, че по този начин създаваме черно петно на партията. Затова аз реших да си подам оставката от председател на структурата в Созопол, а за кмет, на този етап, няма за какво да я подавам, защото аз съм преценил, че вина нямам за това, за което в момента съм в досъдебно производство“, каза Рейзи пред Радио Бургас.

В началото на март Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Рейзи за това, че в периода от август 2014 г. до март 2017 г. в качеството си на длъжностно лице е присвоил чужди пари в размер на близо 2 млн. лева, като е действал заедно с друго длъжностно лице от община Созопол. Според обвинението Рейзи е използвал фалшиви договори и фактури, основание за които са били строителни дейности, но сумите са постъпвали по сметка на физическо лице, което няма нищо общо с фирмата изпълнител. Самите фактури и договори също не са произхождали от лицата, сочени за техни автори. Тогава на Рейзи беше наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Tagged