Община „Слатина“ с нов опит за проверка на терасата на Пламен Георгиев

В десетката
И полиция може да помогне при отказ за достъп, заяви министър Младен Маринов

Служители на общинската администрация в столичния район „Слатина“ днес ще направят нов опит за инспекция на терасата на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. В предишните дни инспекторите не успяха за извършат проверка за постройките по терасата, защото не могли да открият Георгиев у дома. Самият той е в отпуск заради проверката, обявена и от прокуратурата.

Става дума за терасата от над 180 кв. м, заради която шефът на антикорупционната комисия стана част от сагата „Апартаментгейт“. Имотът не е деклариран от Георгиев, той самият твърди, че не е негов, а е „общи части“, но според документи, показани от бТВ, фигурира в ипотеката за жилището. Впоследствие се оказа, че още от 2012 г. общината се опитва да провери какво е достроено на терасата още при предишния собственик на апартамента, но инспекторите не са били допускани.

За нови обекти на покрива – тераса, няма издавани строителни документи и съгласуване. Сега администрацията на „Слатина“ иска да направи нова проверка, а ако има незаконни пристройки, то те ще трябва да бъдат съборени от собственика в срок от 1 месец.

Вътрешният министър Младен Маринов обяви днес пред Нова тв, че ако се наложи и има отказ от осигуряване на достъп на общинските инспектори, то полицията може да помогне.

Попитан дали би съдействал да се влезе на проверка в жилището на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, Маринов заяви:

„Ако поискат от нас съдействие, ние ще съдействаме на всеки компетентен държавен орган.“

 

Tagged