Дъждът принуди общината да види резила на „Графа”

В десетката
Обектът няма да бъде приет с локвите, закани се зам.-кметът по транспорта

Първият по-сериозен дъжд, излял се над София, най-накрая накара градската управа да си даде сметка за качеството на ремонта на улица „Граф Игнатиев” и градинката около църквата „Св. Седмочисленици”. От Столичната община вече допускат, че реконструкцията може да не бъде приета и платена в този вид. София се оказа сред най-засегнатите райони от валежите през последното денонощие. По току-що поставените плочки на „Графа” и около църквата се образуваха огромни локви. Централната улица потъна и в кал.

Зам.-кметът Дончо Барбалов заяви, че „в този вид с локвите ремонтът няма да бъде приет от Столичната община”. Той допълни, че се е разходил в района на „Св. Седмочисленици“ и се е запознал с положението. „Разговарях с надзора на обекта, препоръчах също да обходи улицата, да състави констатации от гледна точка наличието на локви, защото сутринта наистина имаше“, каза Барбалов, цитиран от БГНЕС. Зам.-кметът е препоръчал да се вземат мерки, тъй като обектът още не е предаден в завършен вариант. Барбалов очаквал строителят да изпълни всичко, което е заложено по договор. Проверката установила, че не са отстранени и по-стари нередности около градината на „Св. Седмочисленици“.

Преди софиянци да започнат масово да недоволстват от качеството на ремонта на „Графа“, от Столичната община най-често повтаряха, че става въпрос за естетически усещания. Другата теза беше, че действията и решенията на кмета Йорданка Фандъкова се критикуват от политически съображения. През последните седмици на „Московска“ 33 все по-често започнаха да говорят за отказ да се приеме един или друг обект в централната част на града. През март Фандъкова обяви, че връща за преработка прясно ремонтираните градинки до Софийския университет и при „Кристал“.

Tagged