Делян Добрев ОТНОВО подаде оставка като депутат

Политика
Твърди, че името му било опетнено от „фалшива новина“

Бившият енергиен министър Делян Добрев подава оставка като народен представител, съобщиха от ГЕРБ.

Той е взел това решение след разговор с председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов, посочват от партийния пресцентър.

„С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля – не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени”, е цитиран да казва Добрев. Възможно е да има предвид ново разследване за това как майка му, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов са купували жилища ново строителство в София на цени от 270 евро на кв. м.

По-рано днес отново заради публикация в електронното издание (за къща, построена на земеделска земя) оттеглянето си обяви и зам.-областният управител на София Томи Николов.

От сегашното съобщение се разбира, че Делян Добрев „аргументира личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения”.

По-рано днес обаче този „стандарт” се разклати, след като управляващите обявиха, че обвиняемият кмет на Созопол Панайот Рейзи се оттегля както от партията, така и от местната власт. Самият той обаче след това уточни, че напуска само ГЕРБ и не се смята за виновен за деянията, за които е разследва.

За Делян Добрев това е втора оставка като депутат. Той поиска да се оттегли в разгара на „Кумгейт”, когато БСП го обвиниха, че е кадрувал в хасковската община. Съпартийците му обаче не го пуснаха да излезе от парламента.

Tagged