Дъщерята на Ангелкова получила 480 бона от дядо си. А от къде ги има той?

В десетката

И името на министъра на туризма Николина Ангелкова бе замесено в скандалите с имоти.

Припомняме, че в кулоарите на парламента по-рано днес Валери Симеонов обяви, че членове от кабинета на Борисов живеят в евтини апартаменти. Той не посочи име, но даде адрес – квартал „Овча купел“, ул. „Бързарица“ 2.По информация на Нова телевизия апартаментът на въпросния адрес е на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Справка в данъчната декларация на Ангелкова, подадена до КПКОНПИ за 2017 година потвърждава информацията. От декларацията е видно, че през 2008 година министърката се е сдобила с апартамент от 142 кв.м. за сумата от 75 000 лева.

Освен този апартамент Николина Ангелкова има още две жилища. Апартамент от 150 кв.м., закупен за 210 000 лева. За него, според данъчната декларация, парите са дошли от спестявания от заплата, дарение от родители, продажба на апартамент, продажба на автомобил.

По-фрапантен е случая с третия апартамент. Той се води на дъщерята на Ангелкова. Имотът е закупен през 2017 година за сумата от 480 000 лева, като средствата са дошли като дарение от дядото. По всяка вероятност тук става въпрос за бащата на Николина Агелкова – Панайот Панайотов. Според разкрития на медии , базирани на данни от регистъра на Агенцията за обществени поръчки, фирми и консорциуми с участието на Панайотов, са спечелили обществени поръчки за близо 13 милиона лева.

Според колеги на министърката на туризма Ангелкова от кабинета „Борисов 3“, от една година тя и съпругът й строят огромна къща с голям двор в Драгалевци. Даже тя се притеснявала да не би да снимат имота с дрон,защото изглежда като имение в тузарския Бевърли Хилс.

Tagged