Мистерия обви смъртта на вокалистта на Gravity Co Явор Захариев

Шоу

Вокалистът на Gravity Co – един от най-емблематичните гласове на българската музика почина вчера

До последно не стана ясно каква точно е причината за смъртта на Явор Захариев. Вокалистът на Gravity Co – един от най-емблематичните гласове на българската музика почина вчера. Той така и не успя да се съвземе, след като бе приет в реанимацията на „Пирогов“ по спешност.

Явор Захариев е открит от свои приятели, притеснени, че вече трети ден той не отговаря на телефонните му позвънявания. Съседите на младия музикант са чували странни шумове и викове за помощ от апартамента му, но не са се притекли за помощ, защото не знаели какво става. Предполага се, че поне два дни е бил в много тежко състояние, без да може да потърси помощ сам.  Първоначално изтече информацията, че Явор е бил зверски бит и именно от това е изпаднал в толкова тежко състояние. Тази информация нито бе потвърдена, нито отхвърлена от разследващите.

От „Пирогов“ по-късно заявиха, че състоянието му е било увредено, но не е имал следи от насилие.  Явор Захариев бе пример за десетки млади хора в България, след като успя да се пребори със зависимостта си към наркотиците. Той дори имаше смелостта да излезе и лично да изкаже своите преживявания, признавайки за целия ад, през който е преминал.

Близки на вокалиста твърдят, че той не се е връщал към вредния си навик и до последно е бил чист от наркотиците. Явор се радвал много на завръшането на Gravity Co на музикална сцена и нямал търпение да започнат отново с концертите. По ирония групата е трябвало да има концерт именно на 3-ти април – денят, в който музикантът е открит.  Приятелите на Явор са съкрушени от смъртта му. До последно те отправяха послания на стената му във Фейсбук и го подкрепяха в борбата му за живот.

Tagged