Почина вокалистът на Gravity Co Явор Захариев

Шоу

Музикантът издъхна от свръхдоза наркотици, без изобщо да дойде в съзнание

Вокалистът на Gravity Co Явор Захариев е починал в петък в ранния следобед. Новината бе потвърдена от сестрата на музиканта, която е силно разстроена от преждевременната кончина на 38-годишния си брат. Само след броени дни, на 22 април,той щеше да стане на 39.

Явор бе открит в безпомощно състояние със счупен нос, пукната вежда и рани по лицето в сряда по обяд и бе настанен в реанимацията на „Пирогов“ в изключително тежко състояние. Той така и не е дошъл в съзнание.

Докторите се бориха с всички сили, за да върнат към живот певеца, но шансовете му да оцелее се изчисляваха на неособено високите 30% и с всеки изминал час падаха.

В сряда привечер, талантливият музикант е бил открит целият в кръв на тавана на дома си в столичния кв. „Лозенец“. Намерили са го негови близки около 12,30 часа в безпомощно състояние. Те незабавно са викнали полиция и линейка, тъй като първоначално са смятали, че е бил бит – толкова зловеща била картината на кървящия отвсякъде талант.

Роднините на 39-годишния рокаджия са настоявали пред полицаите, че Явор Захариев е бил нападнат и пребит от неизвестни в апартамента си. Според МВР обаче това няма как да е вярно, тъй като не са открити никакви поражения върху жилището. Ченгетата бяха категорични, че в дома на певеца не е влизано със взлом. Той наистина има наранявания по тялото, но те са получени при падания върху предмети, предвид свръхдозата наркотици, която е приел. Очевидно семейството не иска да се разбира истинската причина за смъртта на музиканта.

Миналата година Явор Захариев разказа как е успял да се пребори с дрогата, след като е бил 3 години в комуна в Хърватия. Завръщайки се в България обаче, явно пак се е върнал към този съсипващ начин на живот. Неотдавна го напуснала и приятелката му.

Tagged