Лозан Панов за апартамента на жена му: „Аз съм най-минатият“

В десетката
НАП ще прави проверка върху проверката за жилището на Елисавета Панова

„Излизам най-минатият от целия случай. Защото нямам апартамент, нямам имущество, което да е мое. А не трябва освен това и да работя.“  Това каза днес след заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС) председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов в първи коментар за жилището, купено от фирмата на жена му Елисавета от фирма „Артекс инженеринг“.

Днес премиерът Бойко Борисов апелира да излязат в отпуск всички замесени в поредните 3 „порции“ от скандала с евтини апартаменти, а те са Пламен Георгиев, Борислав Сарафов и Панов.

Покупката на апартамента и два гаража е станала през 2013 г. – преди Панов и Елисавета изобщо да се познават, но е декларирана на стойност от 225 евро/кв. метър.

По този повод – освен че е обект на безспирна канонада от медиите от корпулентния кръг, с постановление на прокуратурата от днес Панов бе даден на Инспектората на ВСС. Който точно го оправда онзи ден по друго обвинение…

На въпрос днес дали е знаел за сделката, когато са се женили с Елисавета, той потвърди с думите „разбира се“.

А на въпроса кой плаща наема (тъй като жилището проформа е на фирмата на Панова – „Ганева 2000“, б.р.), Панов отговори, че по закон, когато собственик е юридическо лице, „естествено, че му се дължи наем от онзи, който го е наел“. 

Той попита риторично – как заради това може да не работи и да няма доходи.

На напомнянето на журналистите, че НАП ще прави проверка на случая с апартамента, Панов каза още:

„О, проверки на НАП спрямо мен и моята съпруга и фирмите й се извършват от много време насам – повече от две години, две години и половина… Навидях се и се наслушах!

– А на въпрос фигурира ли жилището сред обектите на ревизиите, той отговори:

Още в края на м.г. беше възложена нова поредна ревизия по години – на моята съпруга както като физическо лице, така и като собственик и управител на юридическото лице. Финал на тази проверка в данъчните няма .- има финал на проверката срещу мен като физическо лице.“

От думите му стана ясно, че приходната агенция е води проверки, които „са много и са за много години“.

„Като човек, който не е собствеик, как бих могъл да не работя, да подавам оставка, респективно да излизам в отпуск!? Излиза, че от цялата тази групичка, която беше изнесена в медиите, аз излизам като най… така… минатият в случая“, завърши Панов.

Tagged