Ето как изглежда разбилият се самолет с българи (снимки, видео)

В десетката

МВнР с подробности за катастрофата, идентифицирането на телата щяло да отнеме време, тъй като липсвали документи

Видео и снимки от мястото на инцидента, където се разби самолета с четиричленно българско семейство, показаха от македонското Министерство на вътрешните работи.

„Вчера около 19:00 часа екипи на МВР локализираха самолета на около 5 км северозападно от Солунска глава“, съобщи говорителят на македонското вътрешно министерство Тони Ангеловски на пресконференция днес.

И докато българските власти не смеят още да потвърдят самоличността на загиналите, то македонските им колеги обявиха техните инициали и рождени години: Г.А.Б. (1970 г.), К.Ц.К.Б.(1972 г.), Г.Г.Б. (2005 г.) и Б.Г.Б. (2000 г.), всички от България, гласи съобщението на македонското МВР.

Това би трябвало да са бизнесменът Георги Бошнаков, съпругата му Калина Корнажева и двете им дъщери Гергана и Биляна.

Междувременно от Министерството на външните работи обявиха, че българското посолство в Скопие работи в тясно сътрудничество с македонските власти по случая.

Посолството ще окаже необходимото съдействие в процеса по идентифицирането на телата на четиримата загинали, както и за посрещане на техните близки. Днес българският консул е присъствал на приемането на телата на загиналите в „Съдебна медицина“ в Скопие. Очаква се идентифицирането да отнеме повече време. На мястото на инцидента не са открити документи, които вероятно са изгорели. Във връзка с катастрофата, станала вчера във въздушното пространство на Република Северна Македония, посолството на България в Скопие е създало кризисен щаб.

Останките от разбилия се самолет, летял по маршрут Охрид – София, бяха локализирани на 2 април 2019 г. в 19:00 местно време на 4-5 км от връх Солунска глава в планината Якубица. Днес преди обяд спасителни екипи на властите в Република Северна Македония успяха да стигнат до мястото на инцидента. По неофициални данни самолетът е паднал от височина 4200 метра и се е разбил на надморска височина 2200 метра. По информация от Ръководството на въздушното движение в Република Северна Македония самолетът е попаднал в силна турболенция и пилотът е изгубил контрол над полета, допълват от МВнР.

Tagged