Мария Габриел води листата на ГЕРБ и СДС, Лиляна Павлова на 7-мо място в списъка

Политика

Фандъкова: Да не се ядосваме на хората, когато питат, длъжни сме да им отговаряме

Еврокомисарят Мария Габриел води листата на ГЕРБ и СДС за изборите за ЕП на 26 май. От досегашните евродепутати на ГЕРБ в новия списък не присъства само Владимир Уручев. 

На седмо място – след представителя на СДС Аександър Йорданов, е бившият министър Лиляна Павлова. Вчера зам.-председателят и шеф на предизборния щаб Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ може да спечели 8 места в европарламента.

В листата са: 2. Андрей Ковачев, 3. Андрей Новаков, 4. Ева Майдел, 5. Асим Адемов, 6. Александър Йорданов, 7. Лиляна Павлова и 8. Емил Радев.

Поздрав към участниците от председателя на ЕНП Жозеф Дол бе прочетен в зала 6 на НДК.

От последните европейски избори до сега минималната работна заплата у нас е нараснала със 65%, средната – с близо 50%, а БВП – с 40%, каза министърът на финансите Владислав Горанов.

За разделение може да се говори, когато хората се чудят кого да следват и на кого да вярват. При нас такъв проблем няма, заяви вицепремиерът Томислав Дончев. Ние сме различни. Едни са млади, други са още по-млади. Едни са умни, други са много по-умни.
Ние сме различни, но в това е ценността и силата ни. Ако бяхме еднакви, щеше да е нужен само един“, каза той.
„Цветанов ще извика в края на церемонията „Победа“. Имаме нужда от победа, която е триумф на ценностите и идеите ни. Нямаме нужда от остриета, клинове и тарани. Имаме нужда от експерти, лидери и организатори“, каза Дончев. „Когато се стремим към победа, не бива да губим себе си и да забравяме това, което сме обещали“, заяви още вицепремиерът и завърши „Не забравяйте, че след 26-и, следва 27-и.“.

Председателят на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова подчерта, че това е отборът на Бойко Борисов.

Йорданка Фандъкова подчерта: Трябва да си дадем ясна сметка, че в предстоящата кампания за европейски депутати, европейският дневен ред ще бъде изместван от наши вътрешни теми. Знам, че понякога сме много ядосани на своите политически опоненти, заради манипулации и откровени лъжи, с които омаловажават всичко, което сме направили.

Гневът обаче е най-лошият съветник. Ние дължим на хората отговори на всички въпроси – на това, което ги вълнува, това, което са чули и на което са повярвали. Нека използваме това време на активна комуникация, за да даваме отговори. Няма кой да го направи вместо нас. Да не се ядосваме на хората, защото питат и се съмняват – ние им дължим отговори, защото всяко нещо, което правим, е възможно само благодарение на тяхното доверие и подкрепа.

ГЕРБ ще се регистрира първа за европейските избори, увери Цветанов. Той заяви, че всички структури са провели номинационни събрания и показа протоколите с резултатите от форумите на структурите.

Останалите в листата: 

9 – бивш министър на екологията Ивелина Василева, 10 – Марин Захариев, 11 – Иво Ралчевски, 12 – Младен Шишков, 13 – Николай Диков, 14 – Камен Костов, 15 – Йоана Йончева, 16 – Жечо Станков, 17 – Илия Лазаров от СДС.

Tagged