Борисов: Удариха ни лошо, но не искам да сте кучки, по-добри от нас още няма

Новини

Бих искал да помоля българите да гласуват за ГЕРБ, заяви премиерът

„Лошо ни удариха и зависи дали сме си сложили голяма обеца на ухото, но аз нямам съмнения, че тази листа е по-добро от всяка друга – от успели, млади, знаещи хора“, заяви премиерът Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ след представянето на кандидатите на ГЕРБ и СДС за евроизборите.

„Чета (между СДС и ГЕРБ – б.р.): Съюз на демократичните граждани за европейско развитие на България в Европейската народна партия. Колко естествено си звучи. Изборите за Европейски парламента винаги са минавали под мото, че Брюксел е далеч от България и избраните евродепутати са едни скъпо платени чиновници. Само, че за пакета „Мобилност“ – месеци наред работа и накрая трима излъчени от България евродепутати не отиват на гласуване и тази сага не беше приключена в полза на България. Андрей Новаков (ГЕРБ) спа в кабини, пътува. Български евродепутати отрязаха главата на траспортните работници и сега се мобилизираме, за да го отложим“, коментира Борисов.

И добави: „За нашите опоненти ввляво не искам до говоря, защото те не са им интересни, нагледал съм се на всякакви кампании, яд ме е за тези, които са вдясно и цялата им кампания ще бъде против нашия съюз. Тяхната задача е да рушат, за да върнат ДПС и БСП на власт“.

Той подчерта, че забранява на съпартийците си да се вкарват в езика на омразата.

Не искам да сте кучки или както там беше модерно да се казва в предизборна кампания – с това се хвалят нашите опоненти, искам да да сме си ние – добронамерени, градящи“, настоя премиерът.

А по адрес на опонентите си на изборите добави:

„Аз им виждам водачите, с изключение на Станишев, те по никоя друга тема нямат компетентност. Те няма да ви търсят да говорите по темите и ще ви връщат по теми, които нямат нищо общо с Европа. Познавам им лидерите. Те са популисти. Удариха ни лошо, заслужено понесохме шамарите, искам оттук да излезем силни и обединени, с ясното съзнание, че сме длъжни да не допуснем тези ретроградни сили. Ще видите, че съм бил прав. Успех на всички. С ум, разум, истински бих помолил българите да гласуват за нас. Не искам да казвам, че сме идеални, но все още по-добри няма. Ние, с всичките си наши грешки, продължаваме да сме първа политическа сила. Ние трябва да говорим на всеки един човек, че дори когато грешим, понасяме си наказанията, взимаме си забележка и повече не го допускаме. Защото, който не работи, не греши“.

Борисов изтъкна, че е оптимист за Европа.

„Никой няма да избяга от Европа, теперва ще берем горчивите плодове на Брекзит“, каза още той.

По думите му последствията от напускането на Великобритания ще има много големи последствия, включително и свързани с финансирането на ЕС. „А като свършат парите, започват кавгите“, отбеляза той.

Tagged