Корнелия Нинова: Властта прикрива намесата на Турция

Политика

Смятам, че нашите власти прикриват намесата на Турция в решението по Закона за вероизповеданията, заяви в село Дивотино лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й това е резулат от провеждана години наред васална външна политика. Нинова подчерта, че добросъседските отношения са много важни, но външната ни политика има нужда от друг характер, като се отстоява интересът уважително, възпитано, дипломатично и твърдо.

Според Нинова истината е най-доброто решение и трябва да се каже имало ли е намеса на Турция и каква е била тя.

„Щом те отказват да се извинят, значи държат на своята позиция. А най-вярното доказателство за това, че е имало намеса, е самият приет закон. Вижда се какви промени той претърпя в промеждутъка, в който са водени разговори. Ефектът, който турската страна е търсила, е постигнат. Въпросът е защо ние сме го допуснали като държава“, каза Нинова.

Тя допълни, че БСП ще се върне в парламента, когато управляващите приемат законови гаранции за честни избори.

Корнелия Нинова и Елена Йончева се срещнаха днес с жители на пернишкото село Дивотино във връзка с навлизане на концесионера на Пернишкия въглищен терен „Мин Индъстри“ в земеделски земи, на които не е променено предназначението.

Цялата документацията за концесията на фирма „Мин Индъстри“ ще бъде изискана от Министерството на енергетиката още в понеделник, обеща Нинова.

Министерският съвет е разрешил концесията на терените при Дивотино през 2003 г., след това е направен анекс през 2015 г., а през 2016 г. е сменен собственикът, уточниха Корнелия Нинова и Елена Йончева.

Tagged