Строителните предприемачи за скандала с апартаментите: Недопустимо е да ни включват в политически битки

Бизнес и Икономика

В обществото вече имало негативно отношение към цялата гилдия

Националната асоциация на строителните предприемачи взе отношение по темата с покупко-продажбата на апартаменти за водещи политици. В писмена позиция браншовата организация заявява, че е разтревожена от създаващото се негативно внушение към гилдията, основано на разследването на конкретни имотни сделки, извършени от политически лица.

„Категорично се противопоставяме на опитите акцентът на обществения дебат да се измести от същността на проблема върху производителя, създал продукта на сделката“, се казва в отвореното писмо.

НАСП се обявява в подкрепа на прозрачността, законността и етичността в този така значим за българската икономика бранш. И подчертава, че винаги санастоявали тези принципи да се спазват от всички заинтересовани страни – предприемачи, граждани и институции. За съблюдаването на тези принципи се грижат и съответните държавни органи.

„Считаме за недопустимо в големи политически битки да бъде въвлечено едно от малкото останали производства, създаващо работни места, внасящо в бюджета приходи и създаващо национална стойност“, завършва писмото.

Tagged