Провал на преговорите между Тръмп и Ким

Европа и Светът

САЩ обеща на КНДР „брилятно бъдеще“, при условие, че се откаже от ядрената си програма

Неочаквано бързо завърши втората среща между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун в Ханой. Днес двамата лидери разговаряха за втори път, след като вчера вечеряха заедно.

Днешните преговори очевидно са приключили по-бързо от очакваното и то с провал. От американската делегация съобщиха буквално, че разговорите са прекратени и че пресконференцията след срещата ще е с два часа по-рано от обявеното предварително.

Ким Чен Ун напусна с хотел Метропол, където се проведе срещата. Няколко минути след него това направи и американската делегация. Няма да има съвместна декларация нито допълнителни разговори.

Драматичният обрат настъпи неочаквано, защото след вчерашния ден и Ким, и Тръмп дадоха сигнали, че очакват успешно развитие и дори подписването на ключово споразумение.

Преди вчерашната официална вечеря американският лидер изсипа куп комплименти по адрес на севернокорейския вожд и неговата страна. Обеща на КНДР „брилятно бъдеще“, разбира се при условие, че се откаже от ядрената си програма.

За днес бе планиран и работен обяд между двете делегации, но и той се отлага.  Очаква се Доналд Тръмп да даде пресконференция в хотела си всеки момент.

Tagged