Още двама бизнесмени отровени у нас по схемата на „Гебрев“ и „Скрипал“

В десетката
Признаците, които имали, били на класическо отравяне
Още двама български бизнесмени са били отровени по идентичен начин, по който бяха направени опити да бъдат убити Сергей Скрипал и Емилиян Гебрев, съобщи Фрог нюз. Разследващи стигнали до това предположение, след като у нас пристигнал британски екип, който да нищи посегателството върху Гебрев.Според информацията преди да починат, жертвите били в отлично здраве. Признаците, които имали, били на класическо отравяне. Състоянието им се влошило за часове и лекарите били безпомощни да реагират. В момента се прави проверка за това доколко случаите на отравяне в България са свързани помежду си.

Припомняме ви, че посегателството срещу Гебрев доби известност, след като британските медии го разгласиха. Нещо повече, разбра се, че руски шпионин, подвизаващ се като Сергей Федотов, е бил засечен както при разследването на посегателството срещу Скрипал, така и при оръжейния бизнесмен Емилиян Гебрев през 2015 година. Опитът за отравяне е бил прикрит от докладите на службите до президента Росен Плевнелиев.

Преди дни ръководството на МВР обясни, че са направили всичко по случая, но до извършителя така и не стигнали. Не е ясно дали ченгетата от СДВР са разбрали за помагачите, както и за поръчителя.

Tagged