Нови разкрития за четворното убийство в Нови Искър

В десетката

Години наред семейството се бори за здравето на сина си

Нови разкрития за четворното убийство в Нови Искър. 25-годишният мъж е признал пред разследващите, че е извършил престъплението. Родителите, баба му и брат му бяха намерени мъртви в дома им на улица „Светлина“, съобщи бТВ.Пред разследващите той е казал, че е извършил четирите убийства още в петък вечерта. Използвал е брадва и нож. Започнал е от брат си Александър, който в момента на престъплението бил заспал. После е причакал в къщата първо баба си, след това майка си и баща си.

Телата на цялото семейство Ранови са намерени в къщата, завити с одеяла и затрупани с възглавници. Съседите не са чули нищо. Направило им е впечатление само, че през цялото време в къщата и в двора цари странна тишина.

Години наред семейството на 25-годишния мъж се бори за оцеляването му – става ясно от публикациите на майка му Ирена в социалните мрежи.

Съседите ги описват като добри и скромни хора:Когато сме могли, сме им помагали. Събираше пари миналата година, защото и двамата бяха болни, от туберкулоза, казваше, че са болни”, разказа съсед.В Нови Искър са потресени след убийствата на улица „Светлина“. Нищо в последните дни не предвещавало трагедията в семейството, разказва приятелка на загиналата Ирена.

„Във вторник я видях, каза че се оправят, че са добре. Хвалеше се че синът ѝ е в ремисия, че е весел, че се смее… Не мога да повярвам, че е той, не мога”, каза приятелката на Ирена.

Мъжът е направил признания пред разследващите, но отказал да говори с психолозите без адвокат.

„При отиването на служителите от МВР, извършителят на деянието е бил в къщата и е отворил вратата с филия, намазана със сирене, от която е хапвал… Обяснявал е нещо за МИ-6, за психотропни оръжия“, каза градският прокурор на София Емилия Русинова.

На задържания са назначени психиатрични експертизи, които да дадат отговор дали той може да носи наказателна отговорност за извършеното.

Оттук нататък вариантите са два: ако психиатрите излязат с решение, че той е с психическо заболяване, прокуратурата ще настоява съдът да го настани в болница за 30 дни, за да бъде изследван. Ако обаче може да носи наказателна отговорност, за него прокуратурата ще поиска постоянен арест.

Tagged