Гебрев: На път за болницата загубих съзнание, срещу мен се води война

В десетката

Срещу мен се води война за физическо, юридическо и икономическо унищожаване. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ оръжейният предприемач Емилиян Гебрев. Той влезе в студиоото за да разкаже за опита да бъде отровен и за свързването на случая с този на руският разузнавач Сергей Скрипал. Бизнесменът обяви, че зад атаките срещу него стои фирмата „Виафот“.

„Тя с изключителен съпорт в интерес на държавата. Може би с нея се свързана основната причина за стремежът за физическото ми отстраняване. Над 120 дела се водят срещу мен от тази фирма. Всичко се обжалва. Замесени са местни и международни интереси“, подчерта Гебрев.

„В момента, в който бяха подадени всички документи по отношение на придобиване на дружеството се заведоха над 120 дела. Във всяко нещо, което е направено, било то от „Емко” или „Дунарит”, то е обжалвано в съда. Преди няколко дни излязоха някакви имена, но кой действително стои зад фирмата не се знае”, добави той.

„Крайно неприятно е да си спомням за отравянето в далечната 2015 г. на 27 април, за тези мигове от моя живот. Всичко това, което се случи тогава, става днес и ще продължи и утре да се случва, е следствие от една изключително добре обмислена, планирана и последователна война срещу мен за физическо, икономическо и юридическо унищожаване“, заяви Гебрев.

„Атаката е след като излезе публично информация за желанието ми да придобия дружеството, което е било в състава на разпадащата се КТБ „Дунарит“. Не е имало преки заплахи преди отравянето“, подчерта бизнесменът.

„Усетих рязка промяна в здравословното си състояние и на път за болницата започнах да губя съзнание. В лечебното заведение изпаднах в кома. Отровата вероятно е със забавено действие. Срещи съм имал преди това с партньори, които познавам от 25 години“, добави той.

Изказванията на главния прокурор, че съм тровен чрез рукола или кафе са несериозни, подчерта предприемачът. „Със сина ми бяхме на различни места. Никога през живота си не съм ял рукола, а от 2014 г. до 2017г. не съм пил кафе по здравословни причини. А от тази кафемашина, за която говори Цацаров, са пили толкова много хора, трябваше всичките да бъдат натръшкани във ВМА и да се били отровени”, коментира Гебрев.

Според него е възможно да има употреба на една и съща отрова при него и руският шпионин Сергей Скрипал.  „Тези пътувания на Сергей  Федотов не съвпадат само с датата, на която аз съм отровен, ако малко разследващите се занимаят малко по-обстойно ще намерят и други обстоятелства, случили се по време на тези посещения”, посочи бизнесменът и допълни, че допуска намеса от руска страна, която цели да унищожи българската военна индустрия.

Tagged