За случая Гебрев някой подвежда главния прокурор, смята Бойко Ноев

В десетката

Сотир Цацаров в момента за случая Гебрев или го подвеждат, или се опитва да бутне следствието в неправилната посока, каза по БНТ бившият военен министър Бойко Ноев. Той е сред приятелите на бизнесмена Емилиян Гебрев, който заедно със сина си и служител на неговата фирма, оцеляват по чудо след мистериозно отравяне.

„Ръката и устата на главния прокурор се движат от някаква голяма сила. Първо беше костинбродската афера, после събарянето на КТБ, той се извини, че е станала грешка. Някой пак го подвежда“, каза Ноев.

Той подчерта, че тримата със сигурност са били атакувани с отрова от семейството на Новичок. „Няма съмнение, че опитът за убийство е резултат от съчетание на руски и български интереси, свързани с оръжейната индустрия“, допълни Ноев.

Бившият военен министър заяви, че няма съмнение, че организираната престъпността е проникнала в правоохранителните и правораздавателните органи. „Те влязоха в ДАНС през задната врата. Поне един от зам.-директорите на ДАНС е за следствието“, обобщи Ноев.

Tagged