Откриха тялото на Сала в самолета на дъното на Ламанша

Спорт

Намереното тяло в самолета на дъното на океана в Ламанша е на футболиста Емилиано Сала. Новината разпространиха английските власти, които водеха издирвателната операция.

В сряда в останките на самолета на 63 метра под морското равнище беше открито  тяло. Патолозите са потвърдили самоличността на аржентинеца. Така вече операцията е прекратена изцяло, въпреки че не са открити останките на другия пътник в самолета – пилота Дейвид Иботсън.

Малкият аероплан изчезна от радарите на 21 януари през нощта и няколко дни по-късно спасителната операция беше прекратена. Фенове и футболисти обаче събраха средства тя да бъде продължена и чак две седмици по-късно летателтният апарат беше открит, а дни след това – и тялото вътре в него.

Емилиано Сала тръгна от Нант към Кардиф във въпросната вечер, за да се присъедини към новия си клуб, но така и не стигна дестинацията си заради лошото време и раздрънкания самолет. Той беше рекордната покупка на уелския клуб и се беше отправил към първата си тренировка с него.

Tagged