Гери Никол прави Ларгото на Банов

В десетката

Проектът за реновация на Античен комплекс Сердика е спечелен от обединение на фирми-любимци на властта, сочи проверка на Афера.бг. Така незаконното доплащане на 3 млн.лв. на недобре изпълнения обект не ни учудва.

Министър Боил Банов е само върхът на айсберга в стабилната поредица от обвързаности. Едни и същи компании работят в сговор, разпределят си обществените поръчки, които пък никога няма как да бъдат спечелени без подкрепата на тези, които имат властови ресурси. Още в деня на скандала покрай Ларгото, от 19’ писахме за варненските фирми около Велико Желев, които неслучайно фигурират в документацията.
Според обявлението за възложената обществена поръчка всичките пет кандидата са добре познати.

Победителят ДЗЗД Антична Сердика всъщност е обединение на няколко дружествата: Пътища и мостове ЕООД , Реставрация ЕАД, Пътстрой -Варна ЕООД и Финанс груп 2013 ЕООД. Вторият класиран кандидат се оказа Консорциум Антична Сердика, който е обединение на други известни дружества: Хидрострой АД-София, Екса АД и Екста ЕООД.

„След по-детайлен прочит вече забелязваме компанията Пътища и мостове ЕООД на Росен Колелиев, който в началото на кариерата си е заедно с Пламен Стилиянов Инжстройинженеринг.  Една от фирмите в ДЗЗД Антична Сердика е и Финанс Груп 2013 , където пък се подвизава Ирена Георгиева, съпруга на Николай Георгиев, известен във Варна като „Ники Цайса“, който по съвместителство е и баща на изживяващата се като певица Гери Никол.

По времето в което Инжстройинженеринг, Хидрострой  системно усвояват публични средства и забогатяват покрай дупките, ремонтите и пътищата на Варна, същият този Ники Цайса държи паяците дадени му от общината.

„С Хидрострой е свързан Николай Пашов от ГЕРБ, чийто баща пък е общинарски шеф в Община Варна – Купен Пашов, което само по себе си е очеваден и тотален конфликт на интереси.
Класираните на второ място от Консорциум Антична Сердика, в който като първа фирма участва близката до премира Борисов – Хидрострой на Велико Желев, допълва Афера. Припомняме, че въпросното лице нашумя с уникалния строеж на булевард за рекордните 38 млн.лв. на км., минаващ право през стадион.

Tagged