Призракът Ангелов съсипа министър Банов. Да прогоним Злото…

Политика

Един призрак броди из министерствата. Ангелов му викат Факторите.

Ангелов минава през стени и дебели врати и дебне отговорните хора.

Внедрява се като Щирлиц в сърцето на европарите, като майор Деянов, като „Кой сте вие, доктор Зорге“ се внедрява…

Когато се добере до информация за мелеони, вади веднага едни записи и пука гуми. От време на време дрънка с вериги и вие на умряло.

Покрай Призрака Ангелов, квинтесенция на Злото, видяхме и митичното добро същество, което раздава милиони на умните хора, да правят умни неща. Не помня името му, нещо с Гъ беше… ама бях толкова респектирана, че забравих.

Това митично същество е пострадало от злия дух. Именно неговите гуми пукал Духът Ангелов и в неговия кабинет виел на умряло, очевидно искал мелеоните, вика Гъ. Обаче Гъ не се уплашил, а смело смармаляскал призрака, вследстие на което, подобно на Кентървилският призрак, злият Ангелов се скрил някъде и се разболял от мъка, че вече не плаши душите наши…

А журналистите по телевизорите са като шамани в преследване на Призрака. Чух, че Николаев, Ади и Хемикян са се събрали оня ден, направили са едни вуду кукли, без образ, щото Ангелов няма лице, призрак, нали, наболи ги с карфици, а после натъпкали джобовете си с чесън и кръстове, вързали си червени конци по ръцете и краката (за всеки случай) и се обадили на един ходжа.

Така де, и в техните телевизори има пари… Не могат да рискуват с това страшилище. Решени са смело да разкрият машинациите му.

Защото са смели борци за правда и свобОда.

На нищо го направиха тоя Ангелов.

Виктория Тинтерова

Tagged