Боил Банов изригна: За БСП не е важна истината, а сглобената фалшива новина да се повтаря

Политика

Министърът на културата обвини левицата, че е партията с исторически най-големи прегрешения към свободата на медиите

За БСП не е важна истината, а това сглобената фалшива новина да се повтаря. Това написа министърът на културата Боил Банов в профила си в социалната мрежа фейсбук във връзка с разпространения от депутата от БСП Елена Йончева аудиозапис, станал  известен като „Ало, Банов съм!“. С него левицата обвини културния министър Боил Банов за това, че е ощетил държавата с около 700 хил. лв.

Ето и целия пост на Банов:

Във връзка с поредните „разкрития“ на Елена Йончева

Всички документи са предадени на прокуратурата, дал съм обяснения и вярвам, на институциите и компетентните органи. За съжаление, партийната пропаганда употреби за собствени цели културата. За съжаление, да бъде знаме на това прие да бъде някога уважаваната и харесвана журналистка г-жа Йончева.

За съжаление, истината остава все по-сама и за това вина носим всички. Фалшивите новини, “алтернативните факти” вече ни давят.

Не съм професионален политик и може и да сгреша, но няма да коментирам всяко включване на БСП. Лъжите са много. За тях не е важна истината, а тази сглобена фалшива новина да се повтаря. Не е важно, че е лъжлива. Не е важно, че е сапунено-оперетна. Не е важно и че това е партията с исторически най-големи прегрешения към свободата на медиите и към свободата изобщо.

С уважение,

Боил Банов

Tagged