Социолог: „Голямото разкритие“ на Елена Йончева излезе фалшива новина, оборена точно за 2 часа

Политика

Въпросът е как ГЕРБ ще изиграе този скандал, заяви Александър Владимиров

Не знам защо толкова неадекватно и некомпетентно се държат в БСП. Елена Йончева 5 дни ни занимаваше с нещо ексклузивно, а накрая излезе с фалшива новина, оборена точно за 2 часa. За Народното събрание и нивото „първа дама“ на БСП такива разкрития са изключително нелепи. Това заяви социологът от Института за дясна политика Александър Владимиров в предаването „Плюс-минус“ по Нова телевизия.

Коментарът бе по повод изнесените данни от депутатката от БСП Елена Йончева за корупционни схеми с участието на министъра на културата Боил Банов. По думите й става дума за строителството на обект „Ларгото“, културно-комуникационен комплекс „Сердика“ 2-3 етап, когато в качеството си на зам.-министър по културата Банов опрощава 700 хил. лева неустойка на фирмата-строител.

„Всички чакахме да видим какво е това голямо разкритие на Йончева. Прокуратурата обаче трябва да каже своята дума, тъй като това е компетентният орган. Нормално е БСП да застанат зад Елена Йончева. Въпросът е как ГЕРБ ще изиграе този скандал. Лесно от записите може да се провери дали думите на Боил Банов ще съвпаднат с изваденото от Йончева“, коментира още Арман Бабикян – експерт по политически маркетинг.

„Не знам защо Корнелия Нинова нарича Йончева разследващ журналист, след като тя е правила само документални филми, но не и разследвания. Йончева е работила като депутат по темата за границата, заразена вода с уран и аферата в Хасково, но нищо не е направила по тези теми“, завърши Александър Владимиров.

Tagged