Касим Дал: Участието на Орхан Исмаилов в коалиция с „Воля” и Марешки е провокация на ДПС

Политика

Участието на председателя на НПСД Орхан Исмаилов в коалицията на „Воля” за изборите е открита провокация спрямо членовете на нашата партия и избирателите. Това обяви по bТВ основателят на партията Касим Дал. Той не скри, че съзира в тези действия на председателя на партията провокация, зад която стоят интереси на ДПС, Пеевски и кръгове около тях, която цели да компрометира организацията, обвързвайки я с крайно леви формации, свързани с националистите на Марин льо Пен.

След разпада на ДОСТ ние щяхме да станем притегателен център за недоволните от политиките на ДПС, но си вършиха работата, това беше активно мероприятие. До сега Исмаилов трябваше да си подаде оставката и да се махне от партията. Имах предварителна информация за намеренията му и на 22 януари лично го помолих да не влиза в тази коалиция и да не подвежда и другите партии със самоволно решение. Той не ни послуша, а действията му са самоволни, защото нямат санкция нито от Националния координационен съвет, нито на Изпълнителното бюро. Отстраняването му сега ще се случи с решение на Изпълнителното бюро, твърди Дал.

Той не подмина и темата за ДПС, която продължава да търгува с влияние чрез Пеевски, без да е направила нищо добро за хората и избирателите си. Според Дал когато става дума за безскрупулна употреба на властта – Христо Бисеров е типичен пример в това отношение. Къде е сега, изчистиха го от всички постове, заяви политикът.

Според него в България има тежка корупция от доста правителства насам, а тези хора, които легитимират корупцията, се чувстват ненаказани.

Касим Дал посочи още, че Корнелия Нинова не греши, а наистина ГЕРБ и ДПС работят заедно и особено това се чувства в провинцията.

Tagged