Водеща в bTV с рекордна заплата, колегите ѝ са бесни

Шоу
Водещата щяла да взима петцифрена сума всеки месец

Водещата на „Тази събота“ и „Тази неделя“ Жени Марчева вече щяла да се разписва срещу 10 хиляди лева месечна заплата. Преди да стане ясно, че журналистката е успяла да се докопа и до втори сладък пост в медията, като успяла да стигне и до позицията на директор на новините в радиостанциите, които са собственост на телевизията, твърди „Ретро“.

Така Марчева щяла да взима пари хем като водеща, хем като продуцент, което автоматично я изстрелва на върха на класацията за най-скъпоплатените журналисти. Със заплатата си от 10 хиляди Жени изпреварва дори гигантите в медийните среди Ани Салич и Ники Дойнов, които пък се разписват съответно срещу 7 и 9 хиляди лева месечно. Единствено Венелин Петков за момента прибирал по-тлъст хонорар от нея като шеф на новините в bTV, но разликата в доходите им не била значителна.

За повишението си Марчева не получила нито едно поздравление от колегите си, а дори напротив. Тя се озовала в окото на бурята, защото новият ѝ връх в кариерата вбесил ужасно нейната екранна партньорка Диана Любенова, която също се надявала на повишение и се ядосвала, че не успява да изпъкне заради болните амбиции на Жени да е на всяка цена номер едно.

В средите се носи и слух, че космическата заплата на Жени всъщност била истинската причина Мариана внезапно да подаде молбата си за напускане. Векилска е част от медията от 18 години, а Марчева само от 7 и това била голяма обида за Мариана. Някои дори смятат, че Диана Любенова най-вероятно също ще напусне, тъй като ѝ писнало да го играе втора цигулка.

Tagged