Вежди Рашидов бесен към Сашо Диков: Ще те скъсам от дела! (видео)

Политика

Депутатът от ГЕРБ призна, че „Главболгарстрой“ му строи къща в София, обвини журналиста, че Тодор Живков и Барбуков му подарявали „апартаментчета“

Бившият министър на културата и настоящ депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов заплаши журналиста Сашо Диков да го „скъса от дела“. Причината е разследване на телевизията, което установява, че прословутата фирма „Главболгарстрой“ му строи къща в баровския столичен квартал „Изток“.

По време на мандата на Рашидов като министър на културата именно „Глабволгарстрой“ – компания специализирана в строежи от най-голям мащаб, получи правото да ремонтира галерията Квадрат 500 в центъра на София за близо 30 милиона лева. Журналистът се опита да попита депутат от ГЕРБ защо е наел точно тази фирма, но вместо това получи насреща куп обиди, заплахи и квалификации.

Циркът между двамата се разиграва в Народното събрание.

„Вече не искам и да ти се ядосвам Покани си приятелите – професорите, поиздействай малко омраза от тях. Аз не съм човекът, на когото Тодор Живков подаряваше апартаменти – ти беше. Не съм и Барбуков. Ти живееш в блока на художниците, в апартамент от Барбуков“, каза Вежди Рашидов. На което Диков му отговоря: „Платил съм си го!“. Аз също си плащам“, възразява му депутатът от ГЕРБ.

Рашидов продължава с тирадата: „Опитайте да проверявате в Сметната палата, декларирайте си и вие имотите, като имате апартаменти от Барбуков. Колко пъти ти чу лоша дума от мен към теб? Винаги съм бил хигиеничен към старите приятели. Нямам два живота и нямам време да мразя… Много по-евтино ми струва да ми строи „Главболгарстрой“. Ще те съдя за лъжливи новини. С адвокатите си съм изискал записите от твоето предаване.“

Ето какво казва още Вежди Рашидов:

Tagged