Румен Радев взел накуп 132 бона от държавата, а Генерал Деси надава вой за пенсията му и баламосва народа (документи)

Политика

Документи за взети над 130 000 лв. от армията – 20 заплати и пари от неизползвани отпуски от страна на президента Румен Радев публикува политологът Антон Тодоров. Той извади доказателства, след като съпругата на държавния глава изплака на рамото на Мартин Карбовски, че ощ ене е подавал документи в НОИ за пенсия.

Общата сума е точно 132 169,63 лв. и тя е изплатена накуп. 71 457, 50 лв. са от полагаемите при пенсиониране от армията 20 заплати. Останалите са от неползвани отпуски и от полагащите му се всяка година пари за дрехи.

Държавният глава е подал рапорт като генерал-майор да бъде освободен от военна служба на основание чл. 69 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България (ЗОВСРБ) (поради придобито право на пенсия) на 1 август 2016 г. и е получил полагащите му се обезщетения накуп.

Деси Радева удобно забрави да спомене за тези пари, но Антон Тодоров я закова. „С тези купища каймета Деса Мерцедеса може да си купува парцалки откъдето си поиска, когато си поиска, с когото си поиска! Факт! А Вие лапайте мухите и пак гласувайте за „героичния“ генерал! Който по собствените му думи, след като е станал генерал-майор, по негово време, авиацията ни е достигнала кота нула, то очевидно е, че „сляпото покорство и безропотно подчинение могат и да донесат една звезда отгоре на Вашите пагони и още няколко години служба“, коментира Тодоров на страницата си във Фейсбук.

Както сам се разобличи оня ден, на 28.12, когато връчваше генералски пагони на трима нови генерали!, възкликва политологът, припомняйки скандалното изказване на президента. Радев искаше светлина -“Licht, mehr Licht “! Ето светлина, чакаме отговорите на „Арогантник номер 1“, призовава още Антон Тодоров и припомни, че „Мерцедес каза преди две седмици, че арогантникът не бил взел дори стотинка“.

Нахалното семейство удари в земята всички, които са правили на балами българите през годините, поясни политологът.

Ето документите, които публикува Антон Тодоров:

Tagged